Η Ιστορία μας

στο ιδιο σημειο απο το 2013

Αυτή η μαγική πόλη έχει κρυμμένες ιστορίες στις πιο απίθανες γωνιές!
Μια από αυτές είναι και το ιστορικό κτίριο που στεγάζει σήμερα το εστιατόριο του Μπακάλ.

Το πάλαι ποτέ Ισμαήλ Πασά Χαν, που έμεινε γνωστό ως κτίριο Μπενρουμπή ή ως το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη της Πειραϊκής Πατραϊκής κουβαλά έναν αιώνα ιστορίας. Με την επιβλητική αρχιτεκτονική του και την ανέγγιχτη διακόσμησή του στο εσωτερικό τραβά τα βλέμματα από το 1924 ως σήμερα. Λίγοι, βέβαια, είναι αυτοί που γνωρίζουν πως στο δεύτερο υπόγειό του βρίσκεται μια μυστική στοά που οδηγεί στον Άγιο Μηνά, μια στοά από εκείνες που είχαν δημιουργηθεί στην πόλη για να προστατεύουν τους χριστιανούς υπηκόους της υπό Οθωμανικής κατοχής πόλης της Θεσσαλονίκης.
Καλωσ ηρθατε

Επισκεφτείτε το Μπακάλ

Εκεί, λοιπόν, που πριν εκατοντάδες χρόνια οι Θεσσαλονικείς απολάμβαναν μια όμορφη ανοιξιάτικη ημέρα, στον ίδιο πεζόδρομο, αυτή τη φορά ανακατασκευασμένο και πιο όμορφο από ποτέ, μπορούν και σήμερα οι θαμώνες του Μπακάλ να ζήσουν τον σφυγμό της πόλης στο κέντρο της, να καθίσουν για να γευματίσουν ή να δειπνήσουν και ταυτόχρονα να ζήσουν ένα κομμάτι σύγχρονης ιστορίας. Δίπλα στη σκάλα με την τόσο μεγάλη ιστορία και την ελιά, το σύμβολο της ελληνικής διατροφής.

Στο ίδιο σημείο από το 2013

Ακολουθηστε μας

Ο Χώρος μας

Το Μπακάλ, στο ίδιο σημείο από το 2013, ήταν γνωστό στον κόσμο της πόλης ως το μεγαλύτερο και το πιο κεντρικό εστιατόριο της αλυσίδας των εστιατορίων Ελιά Λεμόνι. Πλέον, ως Μπακάλ, και ύστερα από την επέκταση που κάναμε το 2017 μεγαλύτερο από ποτέ, με πιο πλήρες και ποιοτικό μενού, σας περιμένει να μπείτε κι εσείς στον μαγικό κόσμο της φρεσκάδας και της νοστιμιάς.